Beleef de bewogen geschiedenis van Arnhem

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, kent een bewogen geschiedenis. Jij kunt dat beleven via de stadswandelingen die de VVV organiseert.

Wat kom je zoal tegen tijdens deze wandelingen? Bijvoorbeeld de beroemde John Frostbrug, die middelpunt was tijden de Slag om Arnhem in de Tweede Wereldoorlog. Denk dan ook aan ‘een brug te ver’ in de film over die Slag om Arnhem. 

Middeleeuwse kelders

Arnhem heeft een aantal monumentale panden. We noemen er een paar. Het Maarten van Rossumhuis (heet ook wel Duivelshuis), de Sabelspoort en het Presickhaeffs Huys. De 40 middeleeuwse kelders onder de huidige winkelstraten (met elkaar verbonden) laten je zien hoe het er vroeger onder Arnhem uitzag. 

Boven de stad torent de Eusebiuskerk uit. In deze laatgotische kruisbasiliek heeft een unieke glazen lift, die tot een hoogte van maar liefst 73 meter gaat en een prachtig uitzicht biedt. 

Ga je mee? 

Een 1,5 uur durende stadswandeling onder begeleiding van een enthousiaste en deskundige VVV gids kost €115,-. De maximale groepsgrootte per gids is 25 personen. Wil je liever zelf de stad verkennen? Koop dan de handige Stadsgids Arnhem (€2,-). In deze handzame brochure is een centrumplattegrondje van Arnhem opgenomen met daarnaast een beschrijving van de wandeling. De stadsgids koop je bij de VVV Arnhem of kun je downloaden via de website.

VVV: 

Stationsplein 13
6811 KG Arnhem

0481-366270

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.vvvarnhemnijmegen.nl