De Korenmarkt is al jaren hét uitgaanscentrum van Arnhem. Het plein is royaal voorzien van alle soorten horeca. Vroeger was de Korenmarkt een begrip in heel Nederland. Ondernemers werken er nu hard aan om het plein weer dezelfde allure te geven die het eerst had. 

De graanpakhuizen rondom herinneren aan de oorspronkelijke activiteit van deze markt, namelijk de graanhandel die in 1914 is gestopt. 'De Korenbeurs' die midden op het plein staat, biedt tegenwoordig onderdak aan het Arnhemse Filmhuis Focus.

Veel evenementen

Het Korenkwartier is de aanduiding voor de Korenmarkt met het gebied eromheen. Op de Korenmarkt vinden de leukste evenementen plaats. Vooral de viering van Koningsdag is populair. Het wordt zo druk tijdens evenementen dat nu ook op andere locaties, zoals Jansplaats, dingen worden georganiseerd. 

Kerk wordt horeca

Een ander bijzonder gebouw zie je op de hoek van de Korenmarkt en de Luthersesteeg; het classicistische kerkgebouw van de Lutherse gemeente uit 1737. Boven de ingang kun je het reliëf van een zwaan, het symbool van de Lutheranen, zien. 

In 1898 bouwde dit kerkgenootschap een nieuwe kerk in de Spoorwegstraat in Arnhem, zodat het gebouw leeg kwam te staan. Tot 1951 was het een pakhuis, daarna kreeg het evenals vrijwel alle panden op de Korenmarkt een vermaaks- en/of horecafunctie.

Gratis wifi

Sinds kort kun jij, en alle andere bezoekers van het Arnhemse uitgaansplein de Korenmarkt, gratis op internet met je smartphone, tablet of laptop. Heel binnenkort wordt het wifinetwerk uitgebreid en komt er een professioneel portal. Via dat portal krijg je informatie over al het moois dat de binnenstad van Arnhem te bieden heeft.

Bronnen:
Arneym
Gelders archief