Natuurlijk wil je een fijne dag hebben in het Korenkwartier. Met deze tips geniet je zonder problemen van onze mooie stad. 

Alcohol

De consumptie van alcohol is op bijna alle openbare plekken in het stadscentrum verboden, maar natuurlijk ben je van harte welkom om een van de vele cafés en bars in Arnhem te bezoeken. Combineer drugs nooit met alcohol. Voor meer informatie over gezondheidskwesties kun je contact opnemen met de GGD of je huisarts. Bij serieuze drugs- en alcoholincidenten moet je direct medische hulp inschakelen. 

Drugs

Het is toegestaan om softdrugs in een coffeeshop in Arnhem te kopen, mits je ouder dan 18 jaar bent. Je mag maximaal 5 gram per dag kopen en bij je hebben. Het kopen en verkopen van harddrugs zoals XTC, heroïne en cocaïne is illegaal. Negeer vooral straatdealers, omdat zij  agressief kunnen worden en vaak neppe of onveilige drugs verkopen.

Combineer drugs nooit met alcohol. Op de website van de Jellinek-kliniek vind je meer informatie. Meld eventuele verdenkingen direct bij de politie en bel naar 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Medische hulp

Wanneer je dringend medische hulp nodig hebt, kun je de receptionist van je hotel inschakelen. Of direct 112 bellen. Je kunt ook naar de spoedeisende hulp van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem gaan. Bel dan eerst eerst 088 - 005 6680. Het adres is Wagnerlaan 55, 6815 AD Arnhem. 

Zakkenrollers

Arnhem is relatief veilig. Maar zoals in alle steden moet je oppassen voor zakkenrollers en dieven. Ze zijn vaak actief op drukke plekken zoals winkelstraten, markten en in cafés, bars en restaurants. Wees ook op je hoede als je naar een straatartiest staat te kijken, dit maakt je vaak een gemakkelijk doelwit. Pas goed op je spullen zoals je smartphone. Probeer zo min mogelijk contant geld bij je te dragen. Mocht je toch slachtoffer worden van een zakkenroller, meld dit dan bij de politie en laat je pasjes blokkeren bij je bank. 

Politie

Als je slachtoffer wordt van een misdrijf, geef dit dan zo spoedig mogelijk aan bij de politie. Dit kan via de website of bij een politiebureau in de stad (op afspraak). In geval van nood of om een misdrijf in uitvoering te melden, bel direct 112. In andere situaties waarbij je politieassistentie nodig hebt of om een afspraak te maken, kun je bellen naar 0900-8844.

Belangrijke telefoonnummers

Noodgevallen (politie, brandweer, ambulance): 112

Politie (diefstal en andere vragen): 0900-8844

Spoedeisende hulp ziekenhuis Rijnstate: 088-0056680