THE BEST OF IDFA 2016 ON TOUR

THE BEST OF IDFA 2016 ON TOUR

Evenementperiode:
21 januari 2017 - 24 januari 2017
Tijd:
13:00 - 23:30
Type:
Film
Prijs:
€ 25,- F-pas korting: € 2,50,-
Website:
https://www.focusarnhem.nl/programma/film/The-Best-of-IDFA-2016-on-Tour_3745.aspx

Op zaterdag 21 en dinsdag 24 januari 2017 vertoont Focus The Best of IDFA 2016 on Tour, een programma met vier prijswinnaars uit het afgelopen IDFA festival. Toegangprijs is € 25,-, met F-pas € 22,50,-. De films kunnen niet afzonderlijk worden bekeken. Het IDFA (International Documentary Festival Amsterdam), vond in november 2016 plaats.


PROGRAMMA

Nowhere to Hide
IDFA Award for best Feature Length Documentary

Zaradasht Ahmed, Noorwegen / Zweden, 2016 / 86 min /Arabisch gesproken, Ned. ondertiteld

Nadat de Amerikanen Irak hebben verlaten, krijgt Nori Sharif de opdracht om verslag te doen van de stand van zaken in zijn land. In een van de gevaarlijkste en ontoegankelijkste gebieden ter wereld – de “dodendriehoek” in het midden van Irak filmt de verpleegkundige, werkzaam in het plaatselijke ziekenhuis van Jalawla, gedurende vijf jaar de slachtoffers van de oorlog. Sharif blijft als een van weinigen achter en blijft zelfs doorfilmen wanneer IS in 2014 oprukt naar Jalawla en de stad uiteindelijk inneemt. Maar dan moet ook hij halsoverkop vluchten om zichzelf en zijn gezin in veiligheid te brengen. klik hier voor de trailer. 

 The Grown-Ups
/ Best Female-Directed Documentary

Maite Alberdi, Chili / Nederland / Frankrijk, 2016 / 80 min / Spaans gespr. Nederlands ondertiteld

Ontroerende en confronterende observaties van vier Chileense volwassenen met Down. Zij zijn klaar voor het echte leven, hun omgeving echter niet. Al veertig jaar gaan Anita, Rita, Ricardo en Andrés naar een school voor kinderen met het syndroom van Down. Na al die jaren biedt het werk in de bakkerij van de school geen uitdaging meer. De maatschappij waarin ze leven is echter niet ingericht op hun verlangen naar zelfstandigheid. 

Close Ties
/ IDFA Special Jury Award for Student Documentary

Zofia Kowalewska, Polen, 2016 /19 min /Pools gespr. Nederlands ondertiteld

Na 45 jaar huwelijk is het tijd voor een jubileum, vindt Zdzislaw, maar zijn vrouw Barbara is niet meteen enthousiast. Zdzislaw verliet haar namelijk acht jaar geleden voor een ander. Nu zijn ze weer bij elkaar, maar Barbara worstelt nog met de nodige wrok. Deze korte film, bekroond op het filmfestival van Krakow, laat zien hoe lastig het kan zijn om je fouten toe te geven en om vergeving te vragen.

Plastic China
/ IDFA Special Jury Award for First Appearance

Jiu-liang Wang, China, 2016 / 81 min /Chinees gespr. Nederlands ond

De ongeschoolde ouders van Yi Jie sorteren en recyclen plastic afval. Het gezin leeft letterlijk tussen bergen plastic en gore verbrandingsdampen. Deze schrijnende, dicht op de huid geschoten film vertelt een universeel verhaal over sociale ongelijkheid.