Focus Arnhem I Refuge a Human Story I Gratis Docu + Expo

Focus Arnhem I Refuge a Human Story I Gratis Docu + Expo

Evenementperiode:
21 december 2016
Tijd:
18:30 - 19:30
Type:
Film
Prijs:
Gratis
Website:
https://www.focusarnhem.nl/programma/film/Refuge-a-Human-Story_3750.aspx

Language: Arabic
Subtitles: English

Filmmaker Gido Gil (26, Nijmegen) en fotojournalist Alisa Miller (27, Philadelphia) zijn afgelopen jaar naar Turkije gevlogen, waar ruim 3 miljoen vluchtelingen noodgedwongen hun toevluchthaven gevonden hebben. 

In straten en in de legale èn illegale hotels van kuststad Izmir, waar vandaan velen de Egeïsche zee oversteken, gaven vluchtelingen 26 persoonlijke interviews aan de documentairemakers.

In deze documentaire worden de verhalen uit het Syrische vaderland verteld, als ook de ervaring in gastland Turkije, waar op dit moment het grootste aantal Syrische vluchtelingen verblijven. Door deze verhalen krijg je inzicht in de redenen waarom velen voor de gevaarlijke oversteek naar Europa kiezen en hoe ze dit voor elkaar krijgen.

Gil en Miller hebben deze interviews, origineel afgenomen in het Arabisch, samen met het beeldmateriaal verwerkt in een 20 minuten durende documentaire, een 160 pagina's dik boek en een expositie met 11 panelen vol foto's en artikelen.

Met hun evenement "Refuge a Human Story" reizen zij door Nederland, waar ze in 7 grote steden éénmalig in verschillende filmhuizen en culturele centra's gratis hun documentaire vertonen en het fotowerk tentoonstellen. Inmiddels heeft de documentaire twee prijzen gewonnen tijdens een filmfestival in Philadelphia.

Zo zijn zij om 16:45 op 20 december in het filmhuis LUX in Nijmegen, om 18:30 op 21 december in het Focus Theater in Arnhem en doorlopend van 23 december tot 8 januari in het Natlab in Eindhoven. Alle onderdelen van dit project zijn gratis toegankelijk en de opbrengsten zowel van donaties als de boek- en dvd-verkoop schenken de makers volledig aan projecten die direct in contact staan met vluchtelingen. Tijdens deze evenementen zullen de makers zelf aanwezig zijn om hun verhaal te delen en de discussie te starten.

Bezoek www.refugestory.com voor extra informatie, de trailer van de documentaire, alsmede verschillende interviews en foto's uit het boek en de expositie. 

Reserveren voor de prijswinnende korte documentaire en expositie doet u door uw gratis ticketbewijs bij de kassa's van de locaties op te halen.

Nijmegen: https://www.facebook.com/events/893295284138698/
Arnhem: https://www.facebook.com/events/1229610937089673/
Eindhoven: https://www.facebook.com/events/329637100718879/
Website: www.refugestory.com